"  

 

"Ik vond het zo spannend in de brugklas. Presentaties geven, jongens die vervelend doen. Nu gaat het goed."

Sacha (13 jaar)           deelnemer individuele trainingWilt u gebeld worden?

of bel 06-47115252


Stevige Stap

Doel

Met de Stevige Stap training kunnen de deelnemers weerbaar en vol vertrouwen de stap van groep 8 naar de brugklas maken

 

Doelgroep

Kinderen uit groep 8 die volgend schooljaar de overstap maken naar de brugklas en zich hier onzeker over voelen, onvoldoende sociaal vaardig zijn of hierbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken.


Vraag van het kind/de ouder

Staat uw kind aan de vooravond van de overstap naar de middelbare school? Een nieuwe fase waarin hij of zij geconfronteerd wordt met veel nieuwe dingen zoals: andere klasgenoten, (veel) nieuwe leraren, een groot schoolgebouw en niet te vergeten het huiswerk. Is uw kind onzeker en ziet hij of zij hier tegenop? Twijfelt uw kind of en hoe vrienden te maken? Vraagt u zich af of uw kind deze overstap goed kan maken? 
Dan kan de Stevige Stap training uw kind wellicht verder helpen. Deze training is specifiek bedoeld voor kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, onvoldoende sociaal vaardig zijn of een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zetten van deze stap

 

Bijeenkomsten

We beginnen met 5 bijeenkomsten terwijl uw kind nog in groep 8 zit. De kinderen oefenen dan bijvoorbeeld hoe ze sterk staan en hoe ze nieuwe vrienden kunnen maken. Na de start in de brugklas volgend dan nog 5 bijeenkomsten waarbij ze leren terugkijken op wat ze al toepassen en nog kunnen verbeteren en daarnaast komen ook een aantal praktische tips aan bod over planning van huiswerk. 

 

Algemene informatie over Stevige Stap: Stichting Omgaan Met Pesten